Muziekvereniging

Ulicoten

SUCCESVOL NIEUWJAARSCONCERT 2018

Op zondag 21 januari was Jeanny Wouters aanwezig bij ons nieuwjaarsconcert. Zij schreef onderstaand verslag in "Ons Weekblad".

 

Nieuwjaarsconcert Muziekvereniging Ulicoten goed bezocht

 

De tribune in de grote zaal van de Bremerpoort was helemaal vol zondag 21 januari tijdens het nieuwjaarsconcert van de Drumband, Percussiegroep Afslag Ulicoten en de Brassband. Samen vormen deze de Muziekvereniging Ulicoten (MVU). Het was een afwisselend concert, met jeugdige muzikanten en ervaren spelers, swingende en spannende muziek, bijzondere geluidseffecten, filmbeelden van de windhoos, Eric Boeren was de speciale gast die een eigen gecomponeerd nummer toelichtte. Kortom... zeer de moeite waard.

 

Resi van Gils heette iedereen van harte welkom iets na tweeën en kondigde de Drumband als eerste aan. 9 Jongens en meisjes stonden achter het gordijn te wachten, een beetje zenuwachtig voor dit optreden en dat gold volgens Resi vooral voor Tim en Tijmen, de jongste nieuwe leden. Alvorens de Drumband aantrad dankte Resi nog gemeente, donateurs en alle anderen die de vereniging steunen in welke vorm dan ook.

 

Appeltjes en peertjes

Wouter de Winne is de dirigent van de Drumband en hij gaf tekst en uitleg bij elk muziekstuk dat ze speelden. De kinderen leren muziek met 'appeltjes en peertjes' en ze begonnen daarom met een marsje getiteld De Fruitmand, geschreven door Wouter zelf. Bij het volgende nummer Klabats gingen ze aan de slag met bongo's, tombs en de dikke bas. Daarna riep Wouter de mensen in de zaal op om een dansje te wagen, want het nummer Swing it! leende zich daarvoor uitstekend. "Er is hier voor nog plaats genoeg om te dansen." Family Time was het laatste nummer dat de Drumband bracht, speciaal voor alle familieleden die vandaag waren komen kijken. De dirigent dirigeerde staand achter een drumstel. Het jongste lid had even moeite de juiste stokken bij de juiste trom bij de hand te hebben, maar gelukkig was er iemand om hem daar op te wijzen. Samen stonden ze netjes op een rij om te buigen voor het publiek, en de blije snoetjes spraken boekdelen: heel rustig verlieten de jonge muzikantjes daarna de zaal.

 

Verbeelding

Percussiegroep Afslag Ulicoten staat eveneens onder leiding van de enthousiaste Wouter de Winne en zij stelden op voor hun deel van het concert, dat begon met een mars Barracuda genaamd. Alle trommels moesten eerst wel 5 centimeter hoger worden gezet! Het tweede percussiestuk was getiteld The Spanish Armada en de dirigent legde uit dat het over een zeeslag ging en vroeg eenieder zijn verbeelding te laten spreken. Met de bijgeleverde geluidseffecten was dat niet moeilijk: je hoorde kettingen rammelen, schrapende drumstokken, brushes, een windgong en de trommels werden met zwarte doeken bekleed om omfloerst te klinken. En er was zelfs een scheepsbel! Dan volgde een swingend nummer Discostarter, waarbij Wouter de Winne opnieuw uitnodigde tot een dansje. Na elk nummer wisselden percussionisten van plaats en instrument, en om te zien is percussie echt heel boeiend. Wrong Bullfight was de titel van het volgende nummer en ook hierin waren Spaanse roots te horen. Net als handgeklap en een gezamenlijk 'olé'. Er werd afgesloten met een dansbaar nummer: Dancing on the rocks, maar het publiek liet zich niet verleiden.